Långsamma bilder – sidor ur en pekbok för vuxna

Det finns för mycket bilder. Två i plånboken hade varit lagom. Eller att en dag hitta några av farfars gamla fixgulnade foton från ens barndom på vinden. Det finns en märklig vemodig längtan i det där förvittrade, som en död som drömmer. Som en fotostatkopia på livet. Eller den ryska filmen… Tog några långsamma bilder på temat idag. Det blev rätt mycket Tarkovskij… Livet ser hopplöst ut i Technicolor.

Försöker i mitt bildprojekt Muzak-Art försiktigt närma mig en form av kontrollerad slump, dra nytta av olika former av tillfälligheter, blanda och skaka om och se vad som kommer ut och styra detta så omedvetet som möjligt, ögonen halvt bortvända… lite kisande. Det naturligt och av tiden påverkade som  håligheter och märken i bord, repor och färgfläckar, vinfläckar etc. blir slutligen något som talar till oss, vi kan säga att det är vackert åldrat men uttrycker också känslor av saknad och minnen. En omslutande känsla. 

Röd Sand [detalj]

Tomatfrön i olja [detalj]www.muzak-art.com

Publicerat av

Zigge

Till vardags konstnär och grafisk illusionist på POST-ART porträtt ateljé (www.post-art.se) och DNA-ART (www.dna-art.se). “När man minst anar det så går det som det går”. (Ingemar Johansson)

Lämna ett svar