Konstpaus

Mobilkamera Samsung GT-S5230, Photoshop CS5. Gunnar Ekelöf, Brian Eno. Ett hopkok av Zigge Holmgren runt Björn Hammarströms vernissage i Visby hösten 2011 rakt upp och ner, som en fluga som försöker hålla sig upprätt i taket. Något av en pastisch på SVT:s gamla ”konstpauser”…

 

.
.
.
(tips:  aktivera HD och fullskärm)

Publicerat av

Zigge

Till vardags konstnär och grafisk illusionist på POST-ART porträtt ateljé (www.post-art.se) och DNA-ART (www.dna-art.se). “När man minst anar det så går det som det går”. (Ingemar Johansson)

5 reaktioner till “Konstpaus”

  1. Ja, det finns något oväntat täckande i frökens gamla BILDBAND, något som inte ens filmen förmår. Som en PEKBOK för vuxna. Farbror Gunnar passar bra in i den denna överkörda epoks uppsving i denna mini-saltomortal. Min käraste leksak som liten… (*sigh*…) var en magisk orange liten plastlåda med batterier som drog runt ett bildband upplyst av en liten lampa, ackompanjerat av något plingplong (detta var i TV:ns absoluta barndom). Jag drog runt på den jämt. Dagen den föll i backen var en kosmisk katastrof. Inga paralleller med Bergman i övrigt!

  2. Var tvungen att återvända till den här filmen med det märkliga filtret. Speakerröstens sövande och mässande röst mumlande obegripligheter till ljudkulissen av Brian Eno’s musik är på sitt sätt fascinerande. Men mer fascinerande är det speciella filtret Zigge Holmgren använt. Snyggt gjort, som alltid.

  3. Tack Stehn! ”Ett filter” är kanske lite missvisande. Det är ett antal reglage och en serie olika filter jag använt och meckat med och slutligen gjort ett makro av. Vanligen tycker jag inte om att man ser att det är ett speciellt filter använt i PS, eller att något använts överhuvudtaget. Detta var ett undantag då jag vet att Björn gillar tecknade serier och så. Men den egentliga anledningen var att mobilbilderna var så jäkla dåliga att jag var tvungen att hitta på nåt. Det är det bästa med dåliga bilder – man MÅSTE göra något med dom!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: