Total Waste of Time


KRISTER BERNTSSON – STOCKHOLM, SWEDEN 070313 06:07  – The morning of my 47:th birthday when I woke up with a back ache, deaf on one ear from a wax blocking and a bad case of the blues. Age was attacking me.

Varför män är benägna att ta sina bilder i badrumsspeglar ensamma på hotellrum eller på semester. Dags för en global check-up i denna hängivna extravagans. Ett konstprojekt om du så vill. THE BATHROOM MIRROR PROJECT – en helt meningslös, global och icke-kommersiellt konstprojekt som behöver ditt deltagande.

Låt oss inse det. Alla har gjort det minst en gång. Det är nästan en genre – badrumsspegel porträtt. Men varför detta allvarliga och narcissistiska poserande av en genial artist med drag av galenskap – omslaget till din nästa bok, ditt nästa album? Eftersom vi ser oss annorlunda än resten av världen – spegelvänt, så blir denna dagliga check-up en retrospektiv av mysteriet att finnas till. För de flesta av oss är det knappast fåfänga, det är ingen idé att försöka – män är begränsade till enbart två alternativ där vi står ansikte mot ansikte inför en ny dag – att raka eller inte raka sig. That’s it.

Efter många års vana får vi ibland till något som vi är nöjda med och beslutar oss för att bevara ögonblicket. ”Nu ska jag ta en bild som verkligen visar mitt verkliga jag, det här är en bra dag, uppenbarligen finns jag fortfarande till… hur jag var innan kriget … innan jag var tvungen att amputera näsan … innan pappas gen-bank degenererade…”. En slags västerländsk toalett meditation. Det totala slöseriet med tid – det sista tabut. Ett försök helt förgäves säkert. Men en lika bra tidpunkt som någon annan.

LADIES ROOM har nu äntligen öppnat i ”The Bathroom Mirror Project” här på TWT, på kvinnligt initiativ och länge efterfrågat. Var bland de första pionjärerna och skicka in din bild och text idag.

Delta gratis i online-galleriet genom att skicka ett mejl till info@totalwaste.org
STEG-FÖR-STEG instruktioner:

1. ditt badrumspegel självporträtt (företrädesvis horisontellt, taget med egen hand).
2. dina funderingar kring din dagliga runda framför spegeln (på engelska snälla)
3. ditt namn eller alias
4. stad & land där bilden togs
5. datum & tid vid tillfället

Ta tid på dig, var uppfinningsrik, djärv och personlig. Ge dig själv ett ansikte, bortom det vardagliga. Tack för ditt bidrag! Sprid ordet!                      http://www.totalwaste.org

Publicerat av

Zigge

Till vardags konstnär och grafisk illusionist på POST-ART porträtt ateljé (www.post-art.se) och DNA-ART (www.dna-art.se). “När man minst anar det så går det som det går”. (Ingemar Johansson)

Lämna ett svar