A Shaggy Dog Story

Följande lilla söta historia kan kännas som att jag vill skylla ifrån mig, men jag är ju en ansvarsfull pappa, frihet men under ansvar… Det är heller inget försök att varna icke ont anande föräldrar för världen därute. Det gör dom ju så bra i alla media. Framförallt varnas för Internet där det mesta är farligt med horder av illasinnade sajter och hackers. Ser man lättklädda damer ska man definitivt vara på sin vakt, då de ofta kommer tillsammans med virus och andra hemskheter. Det kan t.o.m. vara för sent när de ikonerna för fara dyker upp…

Vi hade letat efter barnfilmen Hundhotellet i veckor redan. Vänt uppochner på det mesta. Var det inte en DVD, eller kanske en VHS? Vi var inte helt säkra men visst skulle den ligga någonstans, men nej. En pappa med självaktning fixar ju det här på något vis. Kanske kunde vi hyra den? Nej. Slut. Slut överallt. Levereras inte längre. Hyra på biblioteket? Vi var på väg att ge upp framför datorn, min dotter och jag, då den plötsligt dök upp som nedladdningsbar film på en amerikansk sajt. Otroligt!! Och vilken sajt, de hade precis allt till superbilliga priser, och inget skumt, förutom några halvnakna damer i periferin som man kunde få träffa, det såg ju ut att vara ordning och reda. Bara att betala med kreditkortet så fick man ladda hem 3 valfria filmer för 20 dollar. Vid detta laget var ju detta ett erbjudande vi inte kunde motstå. Ja, som jag inte kunde motstå. Vi klickade på Hundhotellet, betalade med kreditkortet på betalningssidan. Då, när beställningen skulle konfirmeras, kom det upp en hel sida med folk utan kläder i komprometterande positioner. Ehhhh…. Min dotter som också är van vid Internet säger direkt att ”Pappa… jag tror vi är torsk”…. ”Jaa…. det tror jag också…”… Allt går plötsligt väldigt trögt där på skärmen, vilket är olycksbådande, virus och trojaner väller in… förutom att pengarna säkert är borta. Jag lyckas till slut stänga ned den. Pappa har gjort en liten prestigeförlust. Jag tittar på min dotter och säger något överslätande som ”Ojdå…” och skojar till det med att ”.. nu dröjer det väl inte länge förrän telefonen ringer förstås!”…. Det dröjde inte mer än 20 sekunder förrän det ringde.

”Hej, det är är Annelie”… säger hon släpigt, lite halvklätt… ”… från Nordea”.
”Jaha!”…
”Jag ser att du varit ute på Internet på en vuxensida och använt ditt kreditkort, och vi blev lite misstänksamma för du brukar ju inte göra sånt”.
”NEJ ALDRIG! Jag var ute med min dott… eehh… vi skulle beställa en film bara.. Hundhotellet… eeehhh.. och… plötsligt kom det en massa nakna tjejer och… det är ju fint att ni sitter där och kontrollerar folk! Det började blinka en varningslampa där på mig eller?”..
”Ja eftersom du inte brukar göra sånt här reagerade vi. Det är ju för ditt eget bästa. Vi vet ju att du inte brukar vara inne på sånt här. De har redan dragit två summor på ditt kort, de brukar göra så först, för att se att det fungerar”.
”OK…. men kan du spärra mitt kort, lika bra”.
”Ja, jag tror det också, jag spärrar direkt”…..
”Tack Anneli….”…

Tittade på min dotter, ”Det var Anneli, från Nordea…”… Det hela verkade roa henne och hon hade nästan svårt att hålla sig för skratt. Jag log med ena mungipan. Försökte förklara det inträffade för min fru, något förvirrat om Anneli och kreditkort, spärrat… Så fint att Storebror kontroller ens skumma Internetaffärer. Vilken tur att Anneli var snabb och vaken. Som sagt, det finns så mycket skumma typer därute… Numer är vi lyckliga innehavare av Hundhotellet. Det tog några månader till innan jag hittade den, helt legalt, på Lovefilm… som trots sitt fåniga namn inte har några nakna tjejer i sitt utbud.

När jag var liten gick pappa och jag på de gamla fina biograferna Hollywood, Fenix eller London i Stockholms Klarakvarter. På den tiden var det ju inte mycket på TV, mest Hyland och bröderna Cartwright. Så vi gick varje söndag på nonstop bio för att kolla Helan & Halvan, Tom och Jerry och journalfilm. Tills.. en dag… då det PLÖTSLIGT dök upp ”NUDISTERNAS PARADIS”, och man såg naket folk som hoppade från trampoliner 50 meter bort. Jag tyckte det hela var intressant, men pappa började skruva på sig och harkla sig. Det var sista gången vi gick på nonstop bio. Det var också början till slutet för Tom & Jerry och omläggningen till porrbio för dessa biografer. Av dokumentärt intresse gick jag idag ut på Internet för att kolla… om nudistrullen fanns, om jag kom ihåg rätt. Och, den FINNS för uthyrning, man kan t.o.m. med ladda ner den gratis ser jag. Märkligt att jag kom ihåg titeln… Ja det vore ju intressant. Ser att den faktiskt är barntillåten…

Publicerat av

Zigge

Till vardags konstnär och grafisk illusionist på POST-ART porträtt ateljé (www.post-art.se) och DNA-ART (www.dna-art.se). “När man minst anar det så går det som det går”. (Ingemar Johansson)

En kommentar till “A Shaggy Dog Story”

  1. En rätt ”gullig” historia ur verkligheten,tycker jag.Du verkar ialla fall sluppit
    undan hyfsat ekonomiskt.Min första internet kontakt med lättklädda damer med ett gammalt telemodem för ett antal år sedan slutade med ett ekonomiskt svart hål och ett pinsamt samtal med telefonbolaget som min fru råkade ta.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: